Chambo med kremet saus og ris
Få en smak av Malawi hjemme! Denne retten, basert på ferskvannsfisken Chambo, er varmende og perfekt for kalde vinterdager.
Ingredienser:
- 4 hvitfiskfileter (f.eks. torsk)
- 2 ss smør
- 1 løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, knust
- 2 ss karrykrydder
- 1 grønn paprika, hakket
- 1 gulrot, hakket
- 2 dl fløte
- 2 dl fiskekraft eller buljong
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss mangochutney (smak på sausen, og tilsett mer hvis du synes det trengs. Dette gir deg kontroll over sødmen og balansen i retten)
- Salt og pepper etter smak
- Kokt ris til servering
Slik gjør du:
- Krydre fisken med salt, pepper og paprikapulver.
- Stek fisken lett i smør til den får en gyllen farge. Sett til side.
- Ha hakket løk i pannen og stek til løken er gjennomsiktig (ca. 5 min)
- Bland inn 2 ss karrykrydder og stek med løken i ca. 2 min.
- Tilsett resten av karrykrydderet sammen med 1 1/2 kopp vann, og rør godt slik at krydderet blandes inn i vannet.
- Tilsett de hakkede gulrøttene og grønn paprika, og skru ned varmen til lav varme.
- La det småkoke til grønnsakene er myke, ca. 10 minutter.
- Tilsett fruktchutneyen og rør godt.
- Tilsett fiskekraft og fløte, og småkok i 5 minutter.
- Legg filetene tilbake i pannen og sørg for at de er dekket av sausen.
- Sett på lokk og la fisken hvile i sausen i noen minutter.
- Server filetene med rikelig saus.
Server med nsima (maismelgrøt) eller ris
Legg igjen en kommentar
Dette nettstedet er beskyttet av hCaptcha, og hCaptchas personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.