Hopp til innhold

Handlekurv

Handlekurven din er tom

Artikkel: Oppskrift på Tyrkisk Börek med ostefyll

Oppskrift på Tyrkisk Börek med ostefyll
Tyrkisk mat

Oppskrift på Tyrkisk Börek med ostefyll

Ingredienser:

  • 500 g yufka-deig (du kan også bruke filodeig hvis du ikke finner yufka)
  • 400 g fetaost (eller en blanding av feta og cottage cheese)
  • 1 bunt persille, finhakket
  • 2 egg
  • 1 dl melk
  • 1 dl yoghurt
  • 1/2 dl olivenolje
  • Salt og pepper etter smak
  • Sesamfrø eller nigellafrø til topping (valgfritt)

Fremgangsmåte:

  1. Forbered fyllet: I en bolle smuldrer du fetaosten og blander inn hakket persille. Tilsett en klype salt og pepper etter smak.

  2. Lag eggblandingen: Pisk sammen eggene, melk, yoghurt og olivenolje. Dette skal brukes til å smøre lagene med deig og på toppen.

  3. Montering av Börek:

    • Forvarm ovnen til 180°C.
    • Pensle en ildfast form eller stekeplate med litt av eggblandingen.
    • Legg et lag yufka- eller filodeig i bunnen av formen. Hvis deigen er stor, kan du brette den forsiktig slik at den dekker bunnen og går litt opp langs kantene.
    • Pensle det første laget med eggblandingen.
    • Legg et nytt lag med deig og pensle igjen. Gjenta dette i 3-4 lag.
    • Fordel ostefyllet jevnt over deiglagene.
    • Fortsett med å legge nye lag med deig oppå fyllet, pensle med eggblandingen mellom hvert lag.
    • Når alle deiglagene er lagt, pensler du det øverste laget med eggblandingen og drysser sesamfrø eller nigellafrø på toppen.

  4. Steking: Stek Börek i forvarmet ovn i ca. 30-35 minutter, eller til toppen er gyldenbrun og sprø.

  5. Servering: La Börek avkjøles i noen minutter før du skjærer den i ruter eller trekanter. Server varm eller romtemperert.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av hCaptcha, og hCaptchas personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Alle kommentarer er modererte før de publiseres.