Artikkel: Chambo med kremet saus og ris
Chambo med kremet saus og ris
Få en smak av Malawi hjemme! Denne retten, basert på ferskvannsfisken Chambo, er varmende og perfekt for kalde vinterdager.
Ingredienser:
- 4 hvitfiskfileter (f.eks. torsk)
- 2 ss smør
- 1 løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, knust
- 2 ss karrykrydder
- 1 grønn paprika, hakket
- 1 gulrot, hakket
- 2 dl fløte
- 2 dl fiskekraft eller buljong
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss mangochutney (smak på sausen, og tilsett mer hvis du synes det trengs. Dette gir deg kontroll over sødmen og balansen i retten)
- Salt og pepper etter smak
- Kokt ris til servering
Slik gjør du:
- Krydre fisken med salt, pepper og paprikapulver.
- Stek fisken lett i smør til den får en gyllen farge. Sett til side.
- Ha hakket løk i pannen og stek til løken er gjennomsiktig (ca. 5 min)
- Bland inn 2 ss karrykrydder og stek med løken i ca. 2 min.
- Tilsett resten av karrykrydderet sammen med 1 1/2 kopp vann, og rør godt slik at krydderet blandes inn i vannet.
- Tilsett de hakkede gulrøttene og grønn paprika, og skru ned varmen til lav varme.
- La det småkoke til grønnsakene er myke, ca. 10 minutter.
- Tilsett fruktchutneyen og rør godt.
- Tilsett fiskekraft og fløte, og småkok i 5 minutter.
- Legg filetene tilbake i pannen og sørg for at de er dekket av sausen.
- Sett på lokk og la fisken hvile i sausen i noen minutter.
- Server filetene med rikelig saus.
Server med nsima (maismelgrøt) eller ris
Legg igjen en kommentar
Dette nettstedet er beskyttet av hCaptcha, og hCaptchas personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.