Danske æbleskiver
For å gi deg en smak av dansk jul hjemme, deler vi en klassisk oppskrift på æbleskiver – små, runde pannekakeboller som ofte serveres med melis og syltetøy. De er en favoritt blant både barn og voksne i Danmark i juletiden!
Ingredienser til 30 persjoner:
- 5 dl hvetemel
- ½ ts salt
- 2 ts sukker
- 1 ts natron
-
¼ ts kardemomme
- 3 egg
- 4 dl Kefir
- Melis og syltetøy til servering
Slik gjør du det:
- Bland hvetemel, salt, sukker, natron og kardemomme. Skill eggene. Visp eggeplommer og Kefir sammen, og rør inn melblandingen. La deigen svelle (hvile) i ca. 30 minutter.
- Visp eggehvitene helt stive og vend forsiktig inn i røren. Æbleskivene stekes i middels varm munkepanne, med litt smør i hver fordypning. Fyll hullene 2/3 fulle med deig.
- Stekes i 6 - 8 minutter. La æbleskivene steke på den ene siden til du ser at kantene er faste. Snu æbleskivene flere ganger under steking, så de blir så runde som mulig.
- De skal få en gyllen og sprø skorpe. Server med melis og syltetøy
Handleliste for æbleskiver:
- Hvetemel
- Salt
- Sukker
- Natron
- Kardemomme
- Egg
- Smør
- Melis og syltetøy
1 kommentar
Jeg synes det er interessant å lære om æbleskiverens opprinnelse og hvordan de har utviklet seg gjennom årene. Opprinnelig ble de laget med eplefyll, men i dag er det vanlig å fylle dem med forskjellige typer syltetøy eller sjokolade. Den danske tilnærmingen til matlaging og deres evne til å bevare tradisjoner, samtidig som de er åpne for innovasjon, gjør æbleskiver til en tidløs juleklassiker. Visit us Telkom University Jakarta
Khairun Nisa
Legg igjen en kommentar
Dette nettstedet er beskyttet av hCaptcha, og hCaptchas personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.