Artikkel: Oppskrift på Tyrkisk Börek med ostefyll
Oppskrift på Tyrkisk Börek med ostefyll
Ingredienser:
- 500 g yufka-deig (du kan også bruke filodeig hvis du ikke finner yufka)
- 400 g fetaost (eller en blanding av feta og cottage cheese)
- 1 bunt persille, finhakket
- 2 egg
- 1 dl melk
- 1 dl yoghurt
- 1/2 dl olivenolje
- Salt og pepper etter smak
- Sesamfrø eller nigellafrø til topping (valgfritt)
Fremgangsmåte:
-
Forbered fyllet: I en bolle smuldrer du fetaosten og blander inn hakket persille. Tilsett en klype salt og pepper etter smak.
-
Lag eggblandingen: Pisk sammen eggene, melk, yoghurt og olivenolje. Dette skal brukes til å smøre lagene med deig og på toppen.
-
Montering av Börek:
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Pensle en ildfast form eller stekeplate med litt av eggblandingen.
- Legg et lag yufka- eller filodeig i bunnen av formen. Hvis deigen er stor, kan du brette den forsiktig slik at den dekker bunnen og går litt opp langs kantene.
- Pensle det første laget med eggblandingen.
- Legg et nytt lag med deig og pensle igjen. Gjenta dette i 3-4 lag.
- Fordel ostefyllet jevnt over deiglagene.
- Fortsett med å legge nye lag med deig oppå fyllet, pensle med eggblandingen mellom hvert lag.
- Når alle deiglagene er lagt, pensler du det øverste laget med eggblandingen og drysser sesamfrø eller nigellafrø på toppen.
-
Steking: Stek Börek i forvarmet ovn i ca. 30-35 minutter, eller til toppen er gyldenbrun og sprø.
-
Servering: La Börek avkjøles i noen minutter før du skjærer den i ruter eller trekanter. Server varm eller romtemperert.
Legg igjen en kommentar
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.