Hopp til innhold

Handlekurv

Handlekurven din er tom

Artikkel: Oppskrift på Tyrkisk Börek med ostefyll

Oppskrift på Tyrkisk Börek med ostefyll
Tyrkisk mat

Oppskrift på Tyrkisk Börek med ostefyll

Ingredienser:

  • 500 g yufka-deig (du kan også bruke filodeig hvis du ikke finner yufka)
  • 400 g fetaost (eller en blanding av feta og cottage cheese)
  • 1 bunt persille, finhakket
  • 2 egg
  • 1 dl melk
  • 1 dl yoghurt
  • 1/2 dl olivenolje
  • Salt og pepper etter smak
  • Sesamfrø eller nigellafrø til topping (valgfritt)

Fremgangsmåte:

  1. Forbered fyllet: I en bolle smuldrer du fetaosten og blander inn hakket persille. Tilsett en klype salt og pepper etter smak.

  2. Lag eggblandingen: Pisk sammen eggene, melk, yoghurt og olivenolje. Dette skal brukes til å smøre lagene med deig og på toppen.

  3. Montering av Börek:

    • Forvarm ovnen til 180°C.
    • Pensle en ildfast form eller stekeplate med litt av eggblandingen.
    • Legg et lag yufka- eller filodeig i bunnen av formen. Hvis deigen er stor, kan du brette den forsiktig slik at den dekker bunnen og går litt opp langs kantene.
    • Pensle det første laget med eggblandingen.
    • Legg et nytt lag med deig og pensle igjen. Gjenta dette i 3-4 lag.
    • Fordel ostefyllet jevnt over deiglagene.
    • Fortsett med å legge nye lag med deig oppå fyllet, pensle med eggblandingen mellom hvert lag.
    • Når alle deiglagene er lagt, pensler du det øverste laget med eggblandingen og drysser sesamfrø eller nigellafrø på toppen.

  4. Steking: Stek Börek i forvarmet ovn i ca. 30-35 minutter, eller til toppen er gyldenbrun og sprø.

  5. Servering: La Börek avkjøles i noen minutter før du skjærer den i ruter eller trekanter. Server varm eller romtemperert.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.