Hopp til innhold

Handlekurv

Handlekurven din er tom

Artikkel: Høstoppskrift: Pastéis de Nata fra Portugal

Høstoppskrift: Pastéis de Nata fra Portugal

Høstoppskrift: Pastéis de Nata fra Portugal

Opplev smaken av Portugal hjemme med denne klassiske oppskriften på Pastéis de Nata. Disse sprø, kremete tartene er perfekte som en høstsnack med en kopp kaffe eller te.

Ingredienser til 12 pastéis de Nata:

  • 300 g butterdeig, frossen
  • 375 ml helmelk
  • 225 g sukker
  • 45 g hvetemel
  • 7 eggeplommer
  • 2 strimler finskåret uvokset sitronskall
  • 1 kanelstang
  • 185 ml vann
  • Litt melis til servering

Fremgangsmåte:

  1. Forbered formene: Forvarm ovnen til 220°C. Kjevle ut butterdeigen og skjær i små sirkler som passer i muffinsformer. Trykk deigen godt ned i formene.

  2. Kok melkeblandingen: hell melken i en panne og visp inn melet. Tilsett strimlene av sitronskall og kanelstangen. La det småkoke på lav varme, mens du visper kontinuerlig. Kok i 2–3 minutter til den er tykk. Fjern fra varmen.

  3. Lag sirup: Løs opp sukkeret i vannet i en liten panne på lav varme. Øk deretter varmen og kok til til du får en sirup. La den avkjøles litt og pisk sirupen gradvis inn i melkeblandingen.

  4. Lag eggekrem: Ha eggeplommene i en stor bolle og sil melkeblandingen over toppen, visp for å blande det godt.
    Dekk overflaten med plastfilm og la den avkjøles. Når den er avkjølt fjerner du sitronskall og kanelstang.

  5. Fyll og stek: Hell vaniljekremen i formene med butterdeigen, la det være 1 cm mellomrom til toppen, og stek deretter i 15–18 minutter til deigen er gyllen og sprø og vaniljekremen bobler med små brune flekker.

  6. Avkjøl og server: La dem avkjøles i formen i 5 minutter, og flytt deretter forsiktig over på en rist. Dryss gjerne litt melis eller kanel på toppen og server mens de fremdeles er litt lunkne.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.